Het gaat goed?

Deze personal update is totaal het tegenovergestelde van alle anderen. Ik had pech, pijn en grote beslissingen die ik moest maken…. maar nu? Het gaat goed! Best goed zelf! Ik vind dit altijd eng om te zeggen, want vaak zodra ik zeg dat het goed gaat stort ik daarna weer in. Benieuwd naar de updates?

De afgelopen tijd leefde ik behoorlijk in een adrenaline-stoot. Dennis, mijn vriend, is verhuist naar Arnhem voor zijn studie. Dit was best spannend want dit betekent ook dat we elkaar minder zien én dat ik naar Arnhem zou moeten reizen met de trein. Een behoorlijke stressfactor, maar toen het zover was ging het eigenlijk verdomt goed. Ik plan mijn weken zo dat eigenlijk alles draait om het reizen en bij Dennis zijn. Ik rust, reis heen, rust, reist terug. Toen afgelopen twee weken de adrenaline-stoot van het verhuizen een beetje uitgewerkt was, stortte ik qua pijn een beetje in. Logisch!

Er is een soort pijn, die veroorzaak wordt door mijn schouder, en dat is de ergste pijn die er bestaat uit mijn grote pijn assortiment. Deze pijn komt op bezoek zodra ik mijn arm overbelast, en dit is best snel al. Dit was een heftig besef moment, ik besefte mij dat dit echt de reden is geweest waarom ik gestopt ben met school en werken. Deze pijn kickte er hard in, misschien dan toch maar weer even kalmer aandoen…

 

Toch heb ik ook voor én na die tijd behoorlijk wat leuke dingen kunnen doen. Ik heb mijn verjaardagscadeautje van vorig jaar mogen verzilveren: naar het festival Zand met fijne en lieve mensen. Dagen weg geweest, waaronder afgelopen week de verjaardag van Dennis vieren in Burger’Zoo, daar trad hij op tijdens het event: Día de las Muertos, met zijn opleiding. En een van de beste dingen waar ik heeeeeeul enthousiast over ben, is het vervroegde verjaardagscadeau wat ik heb gekregen van mijn ouders. Afgelopen week heb ik kaartjes gekregen voor het concert van Lady Gaga in het Ziggo Dome op 20 januari 2018! Wauw!

 

Psycholoog en psychiater
“Ik laat je niet deze deur uit, als jij mij nu niet beloofd dat je rustig aan gaat doen”, zo eindigde mijn psychiater met ons gesprek. Het is inmiddels precies een jaar geleden dat ik daar binnen kwam, in mijn rolstoeltje. Het gaat zo goed, vooral mentaal. Ik ben keihard aan mijzelf aan het werken, wat moeilijk en confronterend is, maar ik ben trots!

Het gaat dus goed, heel goed. Ik ben sinds tijden niet zo blij geweest. Alleen nu oppassen dat ik door mijn mentale status niet te ver ga, verder dan mijn lichaam kan, wat een grote valkuil van mij is. Iets wat mijn lichaam dus nu ook al aangeeft.

Ook was er deze week de intake bij de nieuwe psycholoog. Voordat ik hierheen ging was ik al erg enthousiast, ze heeft mij namelijk meerdere keren al opgebeld om te vragen hoe het met mij ging. Dat dat nog kan in de zorg van Nederland! Gewoon een spontaan telefoontje van de arts. Ook de intake was zowaar gewoon gezellig! Fantastische vrouw, wij hebben dezelfde mening over wat er moet gebeuren en het uur was zo om. Enorm motiverend en fijn dat dit nu eindelijk op gang is gekomen.

 

Het is fijn om eindelijk positief nieuws hier te plaatsen, het werd wel eens tijd haha! Nu opletten dat het niet misgaat, want ook school zit eraan te komen. Maar tot die tijd geniet ik heerlijk van alle dingen die ik heel lang niet heb kunnen doen en alles wat er aan zit te komen!

Een gedachte over “Het gaat goed?

 1. Lieve Eline,
  Wat super super super fijn om zo’n goed bericht te lezen!
  Hou die positiviteit vast maar overschat jezelf niet, alles stap voor stap en misschien soms een klein stapje terug maar dat mag ook.
  Pas goed op jezelf (en een beetje op Fennis haha..)
  Dikke kus, liefs Ellen

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s